Recepti savjeti i ideje

Proljetna supa sa piletinom i tjesteninom

Proljetna supa sa piletinom i tjesteninom

Datum i vrijeme objave:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Složenost pripreme:

do 60 min

Postupak pripreme


Operite piletinu. Oljuštite bijeli luk. Prerežite neoljušteni luk, stavite u tavu na mjesto rezanja te popržite do tamnosmeđe boje bez dodavanja masnoće. Zakuhajte luk s dosta vode, zrnima bibera i bijelim lukom.U tome kuhajte piletinu 50 minuta do sat i po. Otklonite povremeno nastalu pjenu. Dodajte 1 kocku za supu Vispak. Očistite ostalo povrće te narežite na kolutove i kockice veličine zalogaja. Skuhano meso izvadite iz lonca. Otklonite kožu i kosti sa piletine, a meso usitnite. Potom procijedite supu u drugi lonac. U tome kuhajte ostatak povrća 12-15 minuta.
Skuhajte rezance prema upustvima sa pakovanja. Ocijedite rezance te stavite u supu zajedno sa mesom. Začinite supu sa Semberskim dodatkom, solju i biberom, te pospite svježim peršunom.

Potrebni sastojci

  • 500 gr pilećeg filea sa kožom i kostima
  • 1 glavica luka
  • 4 mrkve
  • 100 gr tjestenine pilav Coly
  • 1 kašika Semberskog dodatka
  • 3 stabljike celera
  • Svežanj peršuna
  • 1 čehno bijelog luka
  • 1 poriluk
  • 1 kocka za supu Vispak
  • Biber
  • So

Preporučujemo artikle za recept

Semberski dodatak jelima 250 g

Kocka za supu 110 g Vispak sorto

Tjestenina 400 g pilav domaći s jajima Coly

Vaši komentari

Akcijska ponuda

Da li se želiš vratiti na Bingo oficijalnu stranicu www.bingobih.ba ?

Vrijeme pripreme

Težina pripreme

Grupa jela