Operite piletinu. Oljuštite bijeli luk. Prerežite neoljušteni luk, stavite u tavu na mjesto rezanja te popržite do tamnosmeđe boje bez dodavanja masnoće. Zakuhajte luk s dosta vode, zrnima bibera i bijelim lukom.U tome kuhajte piletinu 50 minuta do sat i po. Otklonite povremeno nastalu pjenu. Dodajte 1 kocku za supu Vispak. Očistite ostalo povrće te narežite na kolutove i kockice veličine zalogaja. Skuhano meso izvadite iz lonca. Otklonite kožu i kosti sa piletine, a meso usitnite. Potom procijedite supu u drugi lonac. U tome kuhajte ostatak povrća 12-15 minuta.
Skuhajte rezance prema upustvima sa pakovanja. Ocijedite rezance te stavite u supu zajedno sa mesom. Začinite supu sa Semberskim dodatkom, solju i biberom, te pospite svježim peršunom.