Recepti savjeti i ideje

Pečeno pile

Pečeno pile

Datum i vrijeme objave:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Složenost pripreme:

230°C
50-60 min

Postupak pripreme

Pile operite i posušite ubrusom,zatim premažite maslacem ili maslinovim ulje pa posolite. Savjetujemo da prvo premažete uljem pa onda posolite jer na taj način će se sol zadržati i korica će biti hrskavija. Namirnice poput limuna, bijelog luka i začina stavite u unutrašnjost pileta, a prsa u posudi za pečenje trebaju stajati prema dole. Kada se rerna zagrije, smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite oko 50 minuta ili još malo duže u zavisnosti od veličine pileta.
Pile poslužite i servirajte toplo.

Potrebni sastojci

  • pile
  • 1 kašika soli
  • biber
  • limun, prema želji
  • svježe začinsko bilje, ono koje najviše volite
  • bijeli luk

Preporučujemo artikle za recept

Vaši komentari

Akcijska ponuda

Da li se želiš vratiti na Bingo oficijalnu stranicu www.bingobih.ba ?

Vrijeme pripreme

Težina pripreme

Grupa jela