Bingo Farma

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Plastenička proizvodnja

Okruženi šumama i njivama u blizini Živinica, na površini od 2,6 hektara, nalaze se 64 plastenika iz kojih svakodnevno u Bingo trgovine dolazi svježe povrće.

U plastenicima se uzgajaju razne sezonske kulture.

Tokom ljeta imamo paprike, krastavce i nekoliko vrsta paradajza, te razne vrsti tikvi, a od jeseni, tokom zime i proljeća beremo salate (kristal, puterica), špinat, blitvu, rotkvicu, mladi luk i rukolu.

Osnovna hrana našim kulturama u plastenicima je bio gnojivo dobiveno sa Farme koka nesilica, koje se hrane bez GMO proizvedenom hranom.

Cjelokupan proces sadnje, hranjenja i branja je pod nadzorom agronoma i tehnologa.

Posebno smo ponosni na novitete koje uzgajamo u našim plastenicima i na kulture koje nisu karakteristične za naše podneblje, a mogu uspijevati bez problema.

Nakon trogodišnjeg uzgoja jagoda na otvorenim parcelama uz plastenike, na tom mjestu smo počeli uzgajati karfiol, koji će prispjeti u jesen. Tada ćemo imati i tradicionalnu bosansku bundevu ćurtu, koja je neizostavan dio jesenje trpeze.

Od kultura koje se obično uvoze u našu zemlju uzgajamo paradajz cherry, kiwano, rukolu i krompir batat.

Ove jeseni ćete ih moći pronaći u našim trgovinama.

Posebno smo ponosni na plasteničku proizvodnju jer vrijedne ruke naših kolega svakodnevno uberu više od sedam tona kultura, koje nalaze put do vaše trpeze.

Podjeli sa prijateljima:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Da li se želiš vratiti na Bingo oficijalnu stranicu www.bingobih.ba ?

Vrijeme pripreme

Težina pripreme

Grupa jela