Bingo Farma jaja

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nadomak Živinica, daleko od gradske buke i ubrzanog načina života, na Bingo Farmi koja se proteže na 15 hektara, živi više od 180 000 koka nesilica koje svakoga dana snesu po jedno jaje. To znači da ove koke snesu više od 5.000.000 jaja mjesečno.

Sa proizvodnjom jaja Farma počinje 2015, godine uz najnapredniju opremu za uzgoj i držanje koka nesilica, koja zadovoljava sve standarde savremene proizvodnje. Farma Bingo jedan je od najvećih i najmodernijih centara proizvodnje konzumnih jaja u BiH, na osnovu kapaciteta koje posjeduje, savremenoj tehnologiji koja prati svjetske trendove, poslovnoj politici koju kreira na način da unaprijedi svoj status društveno odgovorne kompanije. 

Ovo je ujedno i prva farma jaja u BiH koja posjeduje čak tri svjetski priznata certifikata: Halal, HACCP i Bez GMO proizvedeno. Ovim certifikatima Bingo opravdava liderski položaj na tržištu, ne samo u sektoru trgovine, nego i u proizvodnji.

BEZ GMO proizvedeno certifikat potvrđuje da u procesu proizvodnje, sortiranja i pakiranja konzumnih jaja na ova Farma ne koristi sirovine GMO porijekla.

Halal certificiranjem se potvrđuje da se proizvodnja, pakovanje, skladištenje i distribucija konzumnih jaja vrši u skladu sa zahtjevima Halal standarda BAS 1049:2010. Standard zahtijeva osiguranje adekvatnih uvjeta za smještaj i ishranu koka nosilja, primjenu higijenskih i sanitarnih mjera, humano postupanje i obučeno osoblje. U ishrani je dozvoljeno korištenje prirodne hrane bez animanih sastojaka, proteina i GMO.

Najnovija tehnologija, savremene hale i infrastruktura, razvijena distributivna mreža, te sinergija sa Bingovom maloprodajom, čini ova jaja uvijek svježima i brzo dostupnima za kupce diljem BiH.

U asortimanu Farme jaja možete pronaći pakovanja jaja od 6, 10, 15 i 30 komada, A klase, u veličinama od S do XL.

Podjeli sa prijateljima:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Da li se želiš vratiti na Bingo oficijalnu stranicu www.bingobih.ba ?

Vrijeme pripreme

Težina pripreme

Grupa jela